Home Oud Oost Cameratoezicht Dapperbuurt opnieuw verlengd

Cameratoezicht Dapperbuurt opnieuw verlengd

0

De politie heeft gedurende de periode augustus 2022 tot juli 2023 9,6 procent meer incidenten geregistreerd in de Dapperbuurt. Een hele reeks maatregelen is ingezet om de openbare orde te handhaven. Cameratoezicht is een aanvulling daarop en volgens de burgemeester noodzakelijk. om dat toezicht voort te zetten. Het aantal camera’s in de Dapperbuurt wordt wel verminderd.

Uit een enquête onder bewoners en bezoekers van de Dapperbuurt blijkt dat 19 procent van de ondervraagden zich onveilig voelt in het gebied, 6 procent geeft aan slachtoffer te zijn geweest van criminaliteit en 72 procent is voorstander van cameratoezicht. De overlastscore is 10. Deze scores zijn negatiever dan gemiddeld.

Ondanks dat er een positieve ontwikkeling gaande lijkt te zijn in het aangewezen gebied, zijn de politiecijfers met bijna 10 procent verslechterd. Burgemeester Femke Halsema heeft besloten om het cameratoezicht te verlengen tot 31 december 2024. De camera’s zijn per stuk beoordeeld en op basis hiervan is besloten om het aantal camera’s te verminderen en een aantal te verplaatsen.