Home Overzicht Cameratoezicht Dapperbuurt verlengd

Cameratoezicht Dapperbuurt verlengd

0

Het cameratoezicht in de Dapperbuurt wordt voortgezet. Dat heeft burgemeester Femke Halsema besloten. Het aantal camera’s wordt wel verminderd, maar gebied wordt iets vergroot om beter te kunnen optreden tegen verplaatsende overlast.

In de periode augustus 2020 tot augustus 2021 registreerde de politie 556 incidenten in de Dapperbuurt. Dit is een daling van 2 procent ten opzichte van de vorige evaluatieperiode. Deze ontwikkeling is negatiever dan gemiddeld in het stadsdeel. De incidenten die het meest werden geregistreerd, zijn jeugdoverlast (130), diefstal van fiets/bromfiets/snorfiets (108) en ruzie (80).

Uit de resultaten van een enquête onder bewoners en bezoekers blijkt dat 16 procent van de ondervraagden zich onveilig voelt in het gebied, 12 procent geeft aan slachtoffer te zijn geweest van criminaliteit en 66 procent is voorstander van cameratoezicht. De overlastscore is 9. Deze scores zijn negatiever dan gemiddeld. Daaruit blijkt dat er in de Dapperbuurt nog altijd sprake is van een verstoring van de openbare orde.