Home Overzicht Cameratoezicht op Pampuslaan tegen overlast

Cameratoezicht op Pampuslaan tegen overlast

0

In de omgeving van  de Pampuslaan op IJburg is het aantal meldingen van overlast bij de gemeente is in drie jaar tijd gestegen van 28 naar 203 dit jaar. Ook het aantal registraties van overlast bij de politie steeg in die periode van 78 in 2019 naar 153. Voor burgemeester Halsema is dat aanleiding voor cameratoezicht.

De afgelopen weken worden er meldingen gedaan van overlast van zwaar (illegaal) vuurwerk. In het weekend van 20 en 21 november culmineerde de situatie toen een gemeentelijk voertuig werd vernield, pallets werden verbrand met aanzienlijke schade aan het groen en het wegdek als gevolg. Ook werd er schade aan een politievoertuig toegebracht door het gooien van kiezelstenen. Naar twee woningen werd met vuurwerk gegooid waardoor een deur ontzette en ruiten sprongen. Ook werden bewoners en professionals geïntimideerd en bedreigd door de
overlastgevers.

Camera’s in het gebied rond de Pampuslaan

Er zijn al verschillende maatregelen genomen. Zo zijn er meer agenten, handhavers en straatcoaches ingezet. En er zijn jongeren en ouders thuis bezocht. Toch is volgens de burgemeester het inzetten van cameratoezicht noodzakelijk om de openbare orde te kunnen handhaven. Daarmee zou ook het veiligheidsgevoel van de bewoners worden vergroot en strafbare feiten kunnen worden voorkomen.