Op de rand van het Oostelijk Havengebied en de Indische Buurt opende restaurant Cancún Amsterdam de deuren. In een opvallend pand vlak bij de drukke Veebrug combineren broers Ray en Ron Sealey hun jarenlange horeca-ervaring met een gedeelde passie voor de Mexicaanse en Caribische keuken.

Arie Martijn Schenk

Cancún Amsterdam richt zich niet alleen op authentieke smaken, maar ook op sfeer en beleving. De locatie biedt verschillende zitgedeeltes, een ruime bar en een zaal voor workshops, private dining en bijeenkomsten. In het voorjaar opent bovendien weer het terras aan het water, waarmee de plek zich verder nestelt in het sociale leven van Oost.

Chef-eigenaar Ray Sealey leerde het vak onder meer tijdens een stage in Mexico. Daar verdiepte hij zich in traditionele bereidingswijzen en streekgerechten. Zijn liefde voor de keuken van Midden-Amerika komt tot uiting in een menu vol karakter en vakmanschap. Samen met broer Ron, die het restaurant als manager leidt, bouwt hij aan een plek waar smaak, gastvrijheid en cultuur samenkomen.

Populaire gerechten als de ‘Mexican Chicken Quesadilla’, de ‘Grilled Cancún Calamar’ met octopus en jalapeño. De fris-zure ceviche met onder andere mango en avocado-crème tonen de veelzijdigheid van de keuken. Vrienden Hill en Alwin eten deze avond de Mexican Chicken Quesadilla. ‘Altijd genieten we hier van de gastvrijheid en lekker Mexicaanse eten, alsof we op vakantie zijn.’

Ook het langzaam gegaarde vlees speelt een hoofdrol: van ossenstaart-taco’s tot de geliefde Jamaican Jerk Chicken, vier uur lang gemarineerd en gegaard. Bezoekers Corine en Johan zijn visliefhebbers. ‘Er staan verrassende opties op de kaart, zoals Coconut Shrimp en Argentijnse empanada’s’, vertelt Corine. ‘Deze hebben we vanavond gegeten en dit voorjaar zitten we weer lekker op het terras met een cocktail.’

Cancún profileert zich nadrukkelijk als meer dan een eetgelegenheid. Thema-avonden, cocktailworkshops en een uitgebreid entertainmentprogramma geven het restaurant een dynamisch karakter. Zo vinden er in het weekend jazzbrunches plaats met oesters en livemuziek, terwijl de zondag wordt gevuld met comedybrunches en meezingmiddagen.

Op Mexican Mondays klinkt er live muziek en de hele week maken de medewerkers mooie cocktails als de Mezcalita Margarita, de Passion Fruit Margarita en de klassieke Mai Tai. Ook voor wijnliefhebbers is er keuze uit een brede selectie Europese en Zuid-Amerikaanse wijnen. Daarnaast organiseert Cancún proeverijen met diverse soorten tequila en mezcal, vaak in combinatie met kleine gerechtjes of salsa-workshops.

Vanaf het voorjaar is Cancún ook dagelijks geopend voor lunch op het terras. In de winterperiode serveert de keuken een Mexicaans geïnspireerde lunchkaart van vrijdag tot en met zondag, waarbij invloeden uit de Nederlandse keuken subtiel zijn verwerkt. Op zondag geldt bovendien een aantrekkelijke oesteractie: één euro per stuk.

Cancún Amsterdam zet in op kwaliteit, sfeer en innovatie. Met een keuken die traditie eert én ruimte laat voor moderne interpretaties, een toegankelijke sfeer en een steeds wisselend programma aan activiteiten, speelt het restaurant in op de behoefte aan levendige en culinaire ontmoetingsplekken in de stad.

www.cancunamsterdam.nl, Veelaan 15