Home Overzicht Carré en S10 organiseren concert voor jongeren met psychische problemen

Carré en S10 organiseren concert voor jongeren met psychische problemen

0

Muzikaal talent S10 geeft op 25 maart een exclusief concert in Carré, met gastoptredens van Wende, Willem (The Opposites), Yung Nnelg en Ares. Onder de titel Insane initieert Carré samen met S10 dit concert speciaal voor jongeren met psychische problemen. Via MIND wordt de helft van de kaarten voor deze groep gratis ter beschikking gesteld.

Carré heeft samen met 3FM Talent S10, die in het gewone leven Stien den Hollander heet en een Edison nominatie kreeg voor haar album Snowsniper dit speciale concert opgezet. Zij doen dit om jongeren met psychische problemen, jongeren die een mentale drempel kunnen ervaren in het dagelijks leven, een hart onder de riem te steken. Veel thema’s op dit gebied komen terug in de songs van S10, omdat ook zij te maken heeft met psychische problemen.

Voor dit concert zijn 700 plaatsen gratis beschikbaar voor deze groep jongeren in Carré. De organisatie MIND helpt bij dit initiatief in de communicatie en het bereiken van deze specifieke groep jongeren. MIND is een platform dat psychische problemen wil voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Dit doet de organisatie door informatie te bieden, onderzoek te doen, actie te voeren,  n directe hulp te bieden via de hulplijn MIND Korrelatie.

‘De winter speelde altijd een rol bij mijn klachten’, zegt S10. ‘Een concert was iets om naar uit te kijken, dat deed mij altijd goed. Ik hoop dat mijn fans er evenveel uithalen als ik destijds deed. Muziek heeft een positieve werking op mijn mentale gesteldheid.’

De muziek die S10 maakt raakt Madeleine van der Zwaan. Zij is  directeur van Carré. ‘In een van onze gesprekken is het idee voor dit concert ontstaan. Wij willen een drempel wegnemen door dit concert juist aan te bieden aan jongeren die worstelen met psychische problemen en hen een onbezorgde avond geven. Een avond waar ze hun aandacht even kunnen verzetten en kunnen genieten van muziek.’

Carré en S10 hebben dit concert samen opgezet, MIND helpt in de communicatie en het bereiken van de jongeren. Dit concert is bedoeld om deze groep in het bijzonder extra aandacht te geven. Carré geeft 350 keer 2 gratis kaarten weg via MIND. Jongeren (met ouder, vriend(in) of begeleider) kunnen zich aanmelden via het platform van MIND: www.wijzijnmind.nl/S10 om kans te maken op 2 vrijkaarten.

Kaarten voor het concert Insane in Carré op 25 maart zijn ook te koop via www.carre.nl.