Home Overzicht Carré opent deuren weer met voorstellingen voor 100 man

Carré opent deuren weer met voorstellingen voor 100 man

0

Theater Carré start op 1 juli met voorstellingen voor maximaal honderd bezoekers. Samen met De Kleine Komedie en Theater Bellevue slaat het theater de handen ineen om het publiek optredens te kunnen bieden door voorstellingen te verplaatsen. De eerste artiesten die hebben bevestigd zijn Spinvis, Dolf Jansen, S10, Erik van Muiswinkel, Steef de Jong en Freek de Jonge.

Naar verwachting is het per 1 juli toegestaan maximaal honderd bezoekers toe te laten met inachtneming van de 1,5 meter-maatregel. Voorstellingen spelen voor maximaal honderd personen is financieel niet rendabel, maar biedt wel een mogelijkheid om de deuren van het theater weer te kunnen openen voor bezoekers, artiesten en medewerkers. Het is een start om op te kunnen bouwen naar een zaalbezetting van 450 personen, de maximale capaciteit van Carré met een 1,5 meter- indeling.

‘Het kan eigenlijk niet, maar we doen het toch’

Carré vervangt de reguliere stoelen in de piste van het theater door bankjes en verdere decoratie, om toch een bijzondere en intieme theaterbeleving te creëren. De voorstellingen duren maximaal anderhalf uur zonder pauze. Tijdens het gehele theaterbezoek wordt rekening gehouden met de 1,5 meter-regel. Veiligheid van bezoekers, medewerkers en artiesten staat voorop.

Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré: ‘Op onze gevel staat de boodschap ‘zorg goed voor elkaar’, dat dragen we verder uit met het samenwerkingsverband met de twee theaters. We zijn blij dat er weer voorstellingen in Carré te zien zullen zijn, het kan eigenlijk niet, maar we doen het toch.’ Ook de twee andere theaterdirecteuren zien een nieuwe toekomst. ‘Ik zie dit als een startpunt’, zegt Vivienne Ypma van De Kleine Komedie. ‘We richten voorzichtig de blik op onze nieuwe toekomst, waarbij we positief, solidair samen zoeken naar nieuwe wijzen van presenteren, produceren en financieren.’ Jeannette Smit directeur van Theater Bellevue is trots en blij dit samen voor de stad te kunnen doen. ‘Financieel weliswaar niet rendabel, maar emotioneel des te meer!’

De reguliere kaartverkoop start medio juni. De huidige kaartkopers van de betreffende voorstellingen van Theater Bellevue, De Kleine Komedie en Carré krijgen als eerste bericht.