Home Overzicht Politie neemt 2,4 miljoen euro in beslag in witwasonderzoek

Politie neemt 2,4 miljoen euro in beslag in witwasonderzoek

0

Op de IJburglaan heeft de politie een 29-jarige man in een auto aangehouden. Hij wordt verdacht van het witwassen van geld. Tijdens een daarop volgend onderzoek in een woning op het Zeeburgereiland namen rechercheurs een geldbedrag van 2,4 miljoen euro in beslag.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie startte de recherche onlangs een onderzoek naar witwaspraktijken. De officier van justitie gaf in dit onderzoek toestemming om vrijdag 22 mei een woning aan de Eef Kamerbeekstraat te doorzoeken. Daarbij werd naast zo’n 2,4 miljoen euro aan contant geld een geldtelmachine in beslag genomen.

Het zichtbaar maken van de onzichtbare ondermijning is een belangrijke prioriteit voor politie, OM en bestuur. Op deze wijze kan de overheid de krachten bundelen om tot een effectieve aanpak van georganiseerde criminaliteit te komen. Deze witwas-casus is daar een mooi voorbeeld. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude.

Een doorzoeking is in een onderzoek naar witwassen vaak niet het sluitstuk, maar juist het vertrekpunt. Het onderzoek in deze zaak gaat dan ook onverminderd verder. De verdachte is inmiddels door de rechter-commissaris voor twee weken in bewaring gesteld.