Home Kunst CBK Amsterdam wordt FactorIJ en verhuist naar Pampuslaan

CBK Amsterdam wordt FactorIJ en verhuist naar Pampuslaan

0

CBK Amsterdam vertrekt definitief uit Oostpoort en gaat aan een nieuwe toekomst bouwen op IJburg. Als FactorIJ wordt het gedachtengoed van het CBK na deze zomer voortgezet aan de Pampuslaan. De voormalige gemeentelijke kunstuitleen en kunsthal zal in de toekomst als zelfstandige stichting verder gaan.

‘Na een stormachtig jaar, waarin we met een groots afscheidstournee afscheid namen van ons pand aan de Oranje Vrijstaatkade en we onszelf opnieuw uitvonden als pop-up in een tijdelijk winkelpand in Oostpoort, is het hoge woord eruit’ zegt Nienke Bruin.

Ruim vijfendertig jaar was CBK Amsterdam dé presentatieplek voor hedendaagse beeldende kunst en design van Amsterdam Oost én een bruisend cultuurcentrum met een breed publiek. ‘Onze inspirerende en artistiek hoogwaardige kunst- en designcollectie verhuist met ons mee en ook op onze nieuwe locatie zullen we weer veel activiteiten en evenementen organiseren.’

Het nieuwe pand wordt momenteel flink onder handen genomen om ruimte te bieden aan de kunstuitleen- en designcollectie. De verwachting is dat Factorij het pand in het najaar kan betrekken.

Flink aantal kunstwerken in de verkoop
In aanloop naar de verhuizing houdt CBK de collectie nog eens flink onder de loep en wordt het depot opgeruimd. Om ruimte te maken voor nieuw werk komt een flink aantal kunstwerken in de verkoop. Deze kunstwerken zijn niet langer geschikt voor de kunstuitleen vanwege bijvoorbeeld kleine beschadigingen of het ontbreken van een goede lijst. In de expo aan de Waldenlaan zijn ze te koop voor fijne prijzen. Wekelijks kunstwerken worden nieuwe kunstwerken uit het depot aan de Oranje Vrijstaatkade aangeboden in de expo aan de Waldenlaan. Het is de moeite waard om regelmatig een kijkje te nemen.

Check www.factorij.amsterdam

De pop-up expo van CBK Amsterdam aan de Waddenlaan.