Home Duurzaam Petitie tegen windmolens rond IJburg

Petitie tegen windmolens rond IJburg

0

Amsterdam wil meer duurzame elektriciteit opwekken. Op 50 procent van de geschikte daken worden zonnepanelen geïnstalleerd en aan de randen van de stad komen zeventien windmolens. Rond IJburg staan windmolens gepland, dichtbij de huizen. Arno Pronk is het niet eens met die plannen. Hij is een petitie gestart.

Aanleiding voor de petitie was de online informatiebijeenkomst over de plannen. ‘Ook in Driemond, ten noorden van Zeeburg en bij het Steigereiland staan molens vlakbij woningen gepland,.’ zegt Arno. Reden om de petitie breder te trekken: Geen windmolens in IJburg, Driemond en Weesp maar in het Markermeer.

Het is, volgens de initiatiefnemer, niet nodig om de windmolens zo dicht bij de huizen te plaatsen. Binnen de gemeente is er genoeg ruimte voor de molens: in het Markermeer. Een windmolenpark waar de molens geclusterd staan is efficiënter en levert meer rendement op. En, niet onbelangrijk, de molens staan in een vogeltrekgebied.

De voordelen voor de omwonenden zijn groot. Bewoners van IJburg hebben geen last van het geluid en de slagschaduw van de windmolens. De huizen dalen niet in waarde.

De gemeente verwerkt de suggesties van de deelnemers aan de informatiebijeenkomsten en komt met een definitief voorstel. ‘We wachten af wat het definitieve voorstel wordt. Het idee is om te zijner tijd een protestbijeenkomst te organiseren,’ besluit Arno.

Check www.petities.com