Home Overzicht Club Cinetone presenteert ‘Noches Flamencas’

Club Cinetone presenteert ‘Noches Flamencas’

0

Vanuit de historische Cinetonestudio’s aan de Duivendrechtsekade, maakt Watch Live Jazz snel naam als dé nieuwe hotspot voor live en gestreamde jazz in Amsterdam. Maar er wordt verder gekeken dan de grenzen van jazz. Met een akoestiek die klinkt als een klok én een zwevend houten vloer presenteert Club Cinetone daarom – na een succesvolle eerste editie – nog twee ‘Noches Flamencas’. Het is een avond in de beste Andalusische muziektraditie boordevol internationaal talent en talent van eigen bodem.

Irene Álvarez (Triana, Sevilla) omarmt op vrijdag 5 november traditie en vernieuwing en slaat met haar dans bruggen tussen hedendaagse expressie en het verleden waar het allemaal op is gestoeld. Zij musiceert samen met de internationaal gevestigde flamencogroep Primos del Norte en dat staat garant voor een avond genieten op hoog niveau.

In november is de Flamenco Biënnale is weer in het land. Club Cinetone laat dat liever niet ongemerkt voorbijgaan. Dat leidt tot een prachtige samenwerking. Op zaterdag 26 november zitten drie generaties flamencogitaristen naast elkaar op het podium in het programma TRES. Stergitaristen Tino van der Sman, Arturo Ramón en Joes Wieggers – allen werkzaam in Sevilla, maar van Nederlandse bodem – bundelen hun visies en krachten in een ode aan de flamencogitaar.

Programmeur van ‘Noches Flamencas’ Sigrid: ‘Flamenco is pure schoonheid voor oog en oor, soms rauw en explosief, dan weer sierlijk, maar altijd bloedspannend, innemend en met het hart op de tong. Het is een springlevende traditie waarin net als bij jazz ook wordt geïmproviseerd binnen de regels van het spel. Kennis, traditie, muzikaliteit, de esthetiek van dans en de emotie; alles komt samen in flamenco en rollen vervloeien. Als danser ben je óók muzikant. De gitarist, op zijn beurt, moet de danser blind kunnen lezen. Iedereen heeft zijn momentum. Om ooggetuige te zijn van die interactie op het scherpst van de snede, is een onvergetelijke ervaring.’

Kun je er niet bij zijn, je het concert live thuis volgen in high-definition-geluidskwaliteit.

Check www.watchlivejazz.com