Home Nieuws uit Artis Compliment voor Artis voor springlevend houden van de 27 monumenten in het...

Compliment voor Artis voor springlevend houden van de 27 monumenten in het park

0
Foto Artis, Maarten van der Wal

Artis krijgt een compliment voor de positieve en niet aflatende inzet voor het springlevend maken en houden van de vele monumenten in Nederlands oudste dierentuin. Het Nationaal Restauratiefonds spreekt met dit compliment waardering uit voor de intensieve zorg Artis aan de 27 monumenten in het park besteden.

De afgelopen jaren heeft Artis hard gewerkt aan de restauratie van het Apenhuis en Vogelhuis en aan de Ledenlokalen met onder meer het unieke museum Micropia. Meest recent is de duurzame restauratie van het Groote Museum. Dit oudste museumgebouw van Amsterdam dateert uit 1855 en is na 75 jaar dicht te zijn geweest voor publiek, in mei van dit jaar weer geopend door Koningin Máxima. Op dit moment is Artis bezig met de restauratie en verduurzaming van het Aquarium.

Het Nationaal Restauratiefonds reikt het compliment jaarlijks uit aan initiatiefrijke mensen of organisaties, die een impactvolle bijdrage leveren aan het in stand houden van monumenten. Artis en het Restauratiefonds werken al vele jaren samen aan het springlevend maken en houden van monumenten op het park.

Het Restauratiefonds reikt het compliment uit aan directeur van Artis Rembrandt Sutorius en zijn team op 6 september.