Home Overzicht Corona doet speelpark TunFun de das om

Corona doet speelpark TunFun de das om

0

TunFun is failliet. De rechtbank in Amsterdam heeft dinsdag het faillissement uitgesproken van het kinderspeelpark dat onder het Mr. Visserplein ligt. De coronamaatregelen hebben TunFun de das omgedaan, laat vastgoedondernemer Michael van de Kuit in een persbericht weten. Door deze maatregelen was TunFun al sinds maart gesloten. Er waren geen inkomsten meer, terwijl de kosten deze maanden doorliepen.

De recente lockdownmaatregelen en het gebrek aan perspectief maakten dat TunFun de handdoek definitief in de ring heeft moeten gooien en het faillissement heeft moeten aanvragen.

Het heeft niet meegezeten met TunFun. Bij een controle voor de brandveiligheid constateerde de gemeente in 2018 dat die niet op orde was. De toenmalige eigenaar kreeg twee weken tijd om het kinderspeelparadijs brandveilig te maken en met een plan te komen voor herinrichting van het pand. Het bleek echter niet mogelijk dat snel te realiseren.

Het kinderspeelpark ging in 2018 over in handen van investeringsmaatschappij Nedstede van Van de Kuit. In dat jaar en in 2019 werd nog circa 700.000 euro geïnvesteerd om te kunnen voldoen aan de strenge eisen voor brandveiligheid.

TunFun was gevestigd in een afgesloten ondergrondse tunnel waar kinderen ‘binnen buiten’ kunnen spelen. Het was een overdekt speelpark van 4.000 m2 voor kinderen van tot 12 jaar waar van alles te doen was.