Home Overzicht Coronaproof: de 1,5 meter-sessies van De Nieuwe KHL

Coronaproof: de 1,5 meter-sessies van De Nieuwe KHL

0
Gerard en Jan Krabben van De Nieuwe KHL.

Een mooi optreden, drankje erbij, lekker eten erna. Nog maar een paar weken geleden was dat zo vanzelfsprekend. Als het aan Jan en Gerard Krabben van De Nieuwe KHL ligt kan dat vanaf 1 juni weer.

In het mooie monumentale pand aan de Oostelijke Handelskade kunnen bij de nieuwe 1,5 meter-sessies maximaal 32 mensen luisteren naar kleine, intieme optredens van chansonniers, liedjeszangers, singer-songwriters en podiumbeesten. De sessies starten zodra de horeca groen licht krijgt en gaan de hele zomer door.

Niet alleen de podia smachten naar verlichting van de maatregelen. Ook de artiesten moeten het al veel te lang zonder publiek stellen. Het podium wordt straks weer ingenomen door zangers die met gemak alleen of met een klein gezelschap van maximaal drie personen de zaal kunnen bezielen.

De Nieuwe KHL heeft het format voor de 1,5 meter sessies al klaar. Jan Krabben legt uit: ‘De sessies zijn er straks ’s middag of ’s avonds en duren een klein uur. De bezoekers boeken een tafel in de zaal, waar een drankje en hapje al klaar staan. Bij de reservering geven ze de samenstelling van het gezelschap aan: een huishouden, een klein gezelschap van vrienden? Daarop bepalen we de opstelling van de tafels in de zaal.’

De coronaregels van de overheid staan centraal bij de 1,5 meter- sessies. Alles is coronaproof met 1,5 meter afstand tussen de tafels, een gescheiden ingang en uitgang, de bediening houdt gepaste afstand en de hygiënemaatregelen worden strikt in acht genomen.

De Nieuwe KHL en de artiesten kunnen volgens Jan Krabben nauwelijks wachten en lopen achter de coulissen bij wijze van spreken al warm.’ Hij noemt de artiesten die regelmatig bij De Nieuwe KHL hebben opgetreden. Jim de Groot, David Vos, Erwin Young, Martin Spee, Marie en Christophe Chaplet, Jan Eilander, Carolina Mout, Machteld van der Gaag, Sylvia Alberts, Nico van der Linden, Ine Kuhr, Rolinha Kross, Britta Maria, Maurits Fondse, Gerard Alderliefste, JP den Text, en Astrid Cattel.

De sessies gaan van start zodra de regels voor horeca en cultuur weer iets zijn versoepeld. ‘Zo kan het toch nog een mooie zomer worden in Oost’, aldus Jan Krabben.

De Nieuwe KHL aan de Oostelijke Handelskade