Home Overzicht Culturele maand in Ramses Shaffy Huis: Open je hart

Culturele maand in Ramses Shaffy Huis: Open je hart

0

Zanger Daan Bartels en gitarist Maurice Couvée delen de liefde voor het Nederlandstalige lied. Deze maand presenteren ze in het Ramses Shaffyhuis de culturele maand ‘Open je hart’ met optredens (pop, kleinkunst), podcast events, Amsterdamse lunches, koffieconcerten (klassiek) en een fototentoonstelling.

Van jongs af aan heeft Daan Bartels een grote passie voor het Nederlandstalige lied. Vandaaruit onstaan steeds weer nieuwe projecten, activiteiten en samenwerkingen. Liedjes van Daan, Nieuwe Klassiekers en Wandelen met Daan zijn er goede voorbeelden van. Ook schrijft hij over het Nederlandstalige lied.

In hun intieme en akoestische liedjesprogramma ‘Zo Dichtbij’ wisselen ze hun nieuwe liedjes af met liedjes van Daans albums Woorden (2019) en Naar Het Scheen (2021). Daarnaast  spelen en zingen de mannen enkele van hun favorieten uit het repertoire van onder  andere Frans Halsema, Herman van Veen, Liesbeth List en Ramses Shaffy.

Het thema ‘Open Je Hart’ is afgeleid van Daans lied ‘Ik Open Mijn Hart Voor Amsterdam’. In de tekst van dit lied komt Luc voor, een fotograaf die de mooiste foto’s maakt tijdens zijn wandelingen door de stad. Een selectie van zijn foto’s wordt geëxposeerd in het Ramses Shaffy Huis.

Luc Freijer stroomt over van creativiteit. Dat zie je af aan zijn foto’s, gemaakt tijdens zijn dagelijkse wandelingen door Amsterdam. In Luc’s foto’s vallen het alledaagse leven in de stad en de uitzonderlijke schoonheid van Amsterdam samen. Alle geëxposeerde foto’s zijn te koop.

Het programma

Ramses Shaffy Huis, Piet Heinkade 231