Home Sport&Fit Doortrappen Karavaan

Doortrappen Karavaan

0
Foto Martin Hogeboom.

Dit najaar reist de Doortrappen Karavaan langs de verschillende stadsdelen. Op woensdag 13 september strijkt de karavaan van 11.00 tot 14.00 uur neer op het Oranje-Vrijstaatplein, voor het Stadsloket. Het Doortrappen helpt ouderen veiliger en met plezier te blijven fietsen. Daar wordt ook aan de ‘Beste Doortrapper’ een prijs uitgereikt.

Fietsen is een fijne manier om in beweging te blijven. Bovendien blijf je als oudere mede door te fietsen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen dan ook graag, en willen blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. De gemeente heeft samen met het programma Doortrappen de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit doen zij door praktische fietstips, handige oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten in Amsterdam.

55-plussers zijn tijdens de Karavaan welkom voor een gezellig gesprek, advies over veilig(er) blijven fietsen of voor een beweegles. Ook zal er een lokale fietsenmaker aanwezig zijn die een fietsencheck uitvoert en kleine reparaties aan de fiets. Verder kunnen bezoekers op de dag zelf ervaren hoe het is om met een fietsspiegel of helm op te fietsen tijdens een uitdagend parcours. Aan de eerste vijftig mensen die langskomen geeft Doortrappen gratis fietsspiegel weg.

Nomineer de beste Doortrapper

Veel ouderen in Amsterdam fietsen nog en blijven daardoor langer vitaal. Dat is bijzonder mooi en daar mag best aandacht voor zijn. Het Doortrappenteam is daarom in ieder stadsdeel op zoek naar de ‘beste Doortrapper’ om hem of haar in het zonnetje te zetten. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens de karavaan. Op dit moment is de zoektocht nog in volle gang. Dus ken of ben je een fietser van 55-plus die nog regelmatig op de fiets stapt of een bijzonder fietsverhaal heeft? Dan kun je deze persoon nomineren via [email protected].