Home Cultuur Cultuurhuis East& presenteert zich op het Oranje-Vrijstaatplein

Cultuurhuis East& presenteert zich op het Oranje-Vrijstaatplein

0

Het nieuwe pop-up cultuurhuis van Oost presenteert zich op zaterdag 18 juni onder de naam East& met een programma op het Oranje-Vrijstaatplein en in Framer Framed op de kade ernaast. East& gaat verbindingen leggen tussen buurtbewoners en de vele talentvolle en diverse makers die het stadsdeel rijk is. Voor kinderen en hun ouders is er bij Framer Framed een workshop tekenen naar de natuur en op het plein kun je genieten muziek, spoken word en comedy.

Voor kinderen in alle leeftijden en hun ouders is er binnen bij Framer Framed een workshop Papel Largo – groots tekenen naar de natuur met Braziliaanse kunstenaar Bruno Filho. Buiten op het plein zijn optredens van spoken word-dichters van Poetry Circle Nowhere, stand-up comedy, singer-songwriters en een zweefmolen voor de kleintjes. Het plein is vrij toegankelijk en de hele buurt van jong tot oud is welkom.

Op het podium op het Oranje-Vrijstaatplein zijn er van vier tot zes uur optredens. Onder de naam Mushroom Mosis maakt songwriter en vocalist Damani sinds 2014 muziek. Onlangs bracht hij zijn tweede EP uit ‘The Wellspring’ met soulvolle en persoonlijke liedjes over het veranderende leven de afgelopen twee jaar.Hij beklimt als eerste het podium van East&.

Waar broer en zus Cheyenne Toney & Guillano Herdigein zijn toveren ze een glimlach op de gezichten. Ze werden geboren op het podium en muziek maken is dus als ademen voor deze twee. Ze maakten kortgeleden hun eerste muzikale theatervoorstelling en nemen het  publiek mee in hun meeslepende vibe.

Spoken word artiest Lin An Phoa is schrijver, taalwetenschapper en docent Nederlands voor mensen met andere moedertalen. Haar werk bevraagt maatschappelijke verwachtingen rondom vooral vrouwelijkheid en identiteit. In haar teksten zoekt ze naar verbinding en verzachting, met het lichaam als verteller.

Hasan Gök is een spoken word artiest en nachtdier die graag schrijft over zo’n beetje alle menselijke emoties. Hij laat zich inspireren door de metaforische aard van de Turkse taal en laat woorden samensmelten om dichtst bij zijn gevoel te komen.

Robbie Wallin is acteur, theatermaker en comedian. In zijn solo Bakfiets waarmee hij in 2021 debuteerde als solist vertelt hij over hoe Amsterdam verandert. Robbie combineert elementen van stand-upcomedy en storytelling en zal de host zijn van deze middag.

Op 18 juni wordt samengewerkt door het Plein Theater, De Rode Loper op School, Framer Framed, Moving Arts Project en Nowhere.