Home Oud Oost Cygnus gaat voor groener en duurzamer schoolplein

Cygnus gaat voor groener en duurzamer schoolplein

0

De leerlingen van het Cygnus Gymnasium hebben de handen ineengeslagen met groenontwerpster van BIZ Knowledge Mile, Sanne Horn. Dit om hun schoolomgeving te transformeren tot een groen en duurzaam plein. Voorafgaand aan de kerstvakantie vond de eerste schetssessie plaats, waarbij vier enthousiaste scholieren zich bogen over de opdracht vanuit school om een positieve bijdrage te leveren aan hun leefomgeving.

De schoolleiding van het Cygnus deelt in dit initiatief de visie van een groener schoolplein, met de wens om buitenlessen over natuur en klimaat mogelijk te maken. De huidige staat van het schoolplein wordt als hopeloos stenig en ongezellig ervaren, en er is een duidelijke behoefte aan vergroening.

Met de gezamenlijke inzet van leerlingen en groenontwerpster Sanne Horn wordt er gewerkt aan een plan dat niet alleen de esthetiek verbetert, maar ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Samen streven ze ernaar om een levendige buitenruimte te creëren waar educatie, natuur en gezelligheid samenkomen. Zo wordt het Cygnus Gymnasium niet alleen een plek voor academische groei, maar ook een broeinest voor een groenere en duurzamere gemeenschap.

Bron: Knowledge Mile