Home Overzicht Dag van de Bruine Kroeg. Je vindt ze natuurlijk ook in Oost

Dag van de Bruine Kroeg. Je vindt ze natuurlijk ook in Oost

0

Op de Dag van de Bruine Kroeg wordt het traditionele bruine café in het zonnetje gezet. Bijna vijftig cafés doen dit jaar mee. Daaronder zijn er zeven in Oost. In veel van die cafés wordt op zaterdag 7 oktober iets extra’s georganiseerd. Zoals een muziekoptreden, een jeneverproeverij of een borrelhap van het huis. Het beleven en vieren van het unieke karakter van de bruine kroeg staat op deze dag voorop.

Het idee voor deze dag komt van een groepje Amsterdamse kroegliefhebbers, die vinden dat de bruine kroeg haar eigen feestdag verdient. Een dag waarop meer en nieuwe mensen de bruine kroegen leren kennen en de kroegen zelf iets organiseren om nieuwe stamgasten te trekken.

Tijdens de dag dompelen de bezoekers zich onder in de traditie en huiskamersfeer van het café. Vorig jaar vond de de pilot-editie plaats en namen 30 Amsterdamse kroegen deel aan de dag. Dit jaar is het aantal deelnemers uitgebreid en hebben Amsterdamse bedrijven zich aan het evenement verbonden. Amstel, Kesbeke, FEBO en Wynand Fockink maken het mogelijk dat de cafés iets van het huis kunnen aanbieden, zoals een kopstootje, tafelzuur of een bitterbal.

De cafés in Oost die deelnemen aan de Dag van Bruine Kroeg zijn Gijs de Rooij in de Javastraat, Nieuwland in de Pieter Nieuwlandstraat, De Nieuwe Stek in de Dapperstraat, Ruk en Pluk aan de Middenweg, Scharrebier op het Rapenburgerplein, Eik en Linde aan de Plantage Middenlaan en Bar Guzzo, het voormalige Daan en Daan op het Kattenburgerplein.