Home Overzicht Klimaatlezing van David van Reybrouck bij Framer Framed

Klimaatlezing van David van Reybrouck bij Framer Framed

0
David van Reybrouck, foto Frank Ruiter.

Cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver David Van Reybrouck geeft op 8 januari een lezing waarbij hij stilstaat bij de manier waarop de mensheid momenteel toekomstige generaties plundert en verknecht. Het geweld beperkt zich bovendien niet alleen tot mensen, maar treft al het leven op aarde. Hoe kunnen we ons een betere toekomst herinneren? 

De lezing ‘The Colonisation of the Future bij Framer Framed. Living on the brink of the climate catastrophe’ vindt plaats vanuit Framer Framed aan de Oranje-Vrijstaatkade. Het evenement wordt gehouden in de Court for Intergenerational Climate Crimes en wordt live gestreamd op het YouTube-kanaal van Framer Framed. Na de lezing is er een live discussie onder leiding van kunsthistoricus Meta Knol.

Vanwege de corona-lockdown die in Nederland actief is, is er geen bezoek mogelijk tijdens de lezing. Je kunt de livestream van 15.00 tot 17.00 uur bekijken. De lezing blijft ook daarna beschikbaar. De voertaal is Engels.

De lezing vindt plaats in de Court for Intergenerational Climate Crimes, een tentoonstelling van Jonas Staal en Radha d’Souza en een commissioned werk van Framer Framed.