Home Overzicht De Alliantie bouwt 140 sociale huurappartementen in Bajes Kwartier

De Alliantie bouwt 140 sociale huurappartementen in Bajes Kwartier

0

Met een glas in de hand gaven De Alliantie en ontwikkelaar Trebbe het symbolische startsein voor de bouw van 140 sociale huurappartementen in het Bajeskwartier. De Vrijheid is het eerste appartementencomplex dat in het centrumcluster van het Bajes Kwartier wordt gerealiseerd. Daarmee wordt invulling gegeven aan de groeiende vraag naar duurzame, betaalbare en passende appartementen.

De Vrijheid telt veertien verdiepingen en is ontworpen rondom een groot atrium dat ruimte biedt aan ontmoeting en sociale verbinding. Ook komt er een groene binnentuin. De Vrijheid wordt voorzien van twee groene dakterrassen en alle appartementen krijgen een eigen buitenruimte. Binnen en buiten, urban en groen, komen er samen. Bijzonder detail, enkele originele elementen van de Bijlmer Bajes krijgen een plek in het ontwerp van dit gebouw. Op de begane grond van het appartementencomplex zijn een fietsenstalling en een commerciële ruimte opgenomen. Het appartementencomplex is ontworpen door Atelier Kempe Thill.

Het doel is om de impact van het Bajeskwartier op het klimaat tot nul terug te brengen. Hier sluit het appartementencomplex De Vrijheid naadloos op aan. Zo is er volop aandacht voor klimaatadaptiviteit in het ontwerp, groene daken vangen het regenwater op en zorgen voor gedoseerd afvloeien van het water. Ook de appartementen zijn duurzaam te noemen. De appartementen worden aangesloten op het collectieve verwarmingssysteem (WKO-installatie) van het Bajeskwartier. Voor de opwekking van elektriciteit worden pv-panelen op het dak
geplaatst.

Op de plek waar vroeger de Bijlmer Bajes gevestigd was, verrijst Bajeskwartier. Dit wordt een levendige groene stadswijk waar iedereen welkom is. De Vrijheid is één van de appartementencomplexen in deze nieuwe stadswijk en het eerste gebouw van het centrumcluster dat nu in aanbouw is. Als alles volgens planning verloopt dan levert Trebbe De Vrijheid medio 2024.