Home Overzicht De baby begon hartverscheurend te huilen

De baby begon hartverscheurend te huilen

0

Alle tafels op het terras waren bezet. Mensen in regenkleding of met natte paraplu’s zaten met een stuurs gezicht onder een regenscherm over hun consumptie gebogen. De terrasverwarming stond te loeien en de hemel weende. De serveersters liepen met geforceerd vrolijke gezichten tussen de tafels dapper door de regendruppels met gevulde bladen dampende dranken, alcoholica en ijs.

Eindelijk zijn de terassen open, en daar zat de consument te genieten. Tegen de klippen op. In de kou, terwijl de regen gestaag neerdaalde rondom de parasols. En niet zeuren want we zitten tenslotte droog en we zijn geen watjes. Gewoon in het moment leven en alle negativiteit negeren.

De uitbater liep rond met een vloerwisser, blij met de omzet, maar bezorgd over de over zondvloed die het terras trof. Omdat sommige parasols door begonnen te lekken en dreigden te bezwijken aan het wassende water besloot hij de wisser te gebruiken om hiertegen op te treden. Hij gaf een ferme duw onder een van de waterplassen op de parasols.

Dat had hij beter niet kunnen doen. Langs een kant golfde een flinke plas water naar beneden en die spatte uiteen op een kinderwagen die blijkbaar minder veilig stond dan de ouders dachten. De baby begon hartverscheurend te huilen. Welkom in de Hollandse lente, lieve kleine, het is maar dat je het weet…