Home Geluiden uit Oost De biomassacentrale in Diemen

De biomassacentrale in Diemen

0

Podcast  Bewoners van Diemen, Muiden en Amsterdam Oost maken zich zorgen over de bouw van een “Biomassa” centrale. We leggen ons oor te luister bij de voorlichtings-avond in Lola-land.

Geluiden uit Oost | Piet Wijkema | Foto DiemerKrant.nl – CC

Lees meer

Piet Wijkema , IJburger in hart en nieren, was aanwezig bij een bijeenkomst van bezorgde burgers in Lola-land. Nederland moet meewerken aan de klimaatdoelen en de energietransitie bewerkstelligen. Dat wil zeggen overschakelen van fosssiele naar duurzame bronnen (wind, zon, geothermie)

NUON (onderdeel van multinational Vattenfall) heeft vergaande plannen om bij de elektriciteitscentrale Diemen een biomassa-installatie te plaatsen. In dit geval gebruikt NUON houtpellets als biomassa ( dit zijn samengeperste houtsnippers); feitelijk een hout gestookte centrale! Wat betekent dit voor de CO2 uitstoot en waar moet dat hout vandaan komen…? Veel vragen en zaken waar de bevolking van Diemen, Muiden, Weesp en Amsterdam zich zorgen over maken.

Maaike Hillebrand uit Diemen startte een petitie tegen de centrale die massaal ondersteund werd. De petitie is aangeboden bij de staten-commissie van Provinciale Staten NoordHolland. Ook zijn meer dan 150 zienswijzen ingediend.

Over de vorderingen van de acties kun je lezen op www.facebook.com/geenbiomassacentraleindiemen

Of teken de landelijke petitie: https://stopbiomassacentrales.petities.nl/