Home Geluiden uit Oost Gospelkoor Deliverance barst van enthousiasme

Gospelkoor Deliverance barst van enthousiasme

1

Podcast  Fleur Lis gaat in Oost op bezoek bij verenigingen. Zij belandt bij gospelkoor Deliverance. Het koor brengt hoop, leidt tot vriendschappen en barst van het enthousiasme.

Geluiden uit Oost | Fleur Lis | Foto Ewald Dijkstra

Lees meer

Anneke Oosterhuis en Yolanda Schouten vertellen over hun koor, gospelkoor Deliverance. Gospel vraagt om bevlogenheid, brengt een blijde boodschap, hoop, het swingt en raakt je diep in je hart. ‘American Black Gospel’ is volgens beide bestuursleden een muziekstijl die haar oorsprong heeft in Afrikaanse ritmes en beïnvloed is door o.a. jazz, blues, soul en R&B. Kenmerkend zijn eenvoudige teksten, veel herhaling, 3-stemmigheid, vrijheid van de solist, beweging en verschillende ritmes. Oosterhuis en Schouten stonden aan de wieg van dit koor dat op 20 april 1999 is opgericht. Sinds die tijd repeteert het koor elke dinsdagavond van half 9 tot 10 in de Elthetokerk, Javastraat 118A in Oost.

Schouten: “Wat ons koor onderscheidt van andere koren is ons enthousiasme, professionaliteit, liefde voor het zingen, overgave, voelen vanuit je tenen, zingen vanuit je kracht”.  Het koor bestaat uit circa 40 leden, tussen de 30 en 60 jaar en staat open voor iedereen met een goede zangstem en ritmegevoel. Schouten: “We willen zo professioneel mogelijk overkomen”. Oosterhuis: “We zijn niet per se christelijk maar van alle geloofsovertuigingen tot atheïst. We willen een blijde boodschap brengen of we houden gewoon van deze muziekstijl”. Schouten: “We zijn allemaal verschillend, maar de muziek verbindt ons. Er zijn heel wat vriendschappen uit het koor voortgekomen. Vriendschappen voor het leven en zelfs twee huwelijken”.

Voortdurend worden nieuwe liedjes ingestudeerd, arrangementen die de dirigent, Erwin Young, samen met pianist Rick Piepers en enkele koorleden samenstelt. Die worden al swingend uitgevoerd bij de optredens, bij huwelijken, personeelsfeesten, bijeenkomsten, op straat, in dierentuin, kerk of waar dan ook; en tijdens een jaarlijks terugkerend concert. Schouten: “Vanwege ons 20-jarig jubileum traden we op zaterdagavond 15 juni op in het Concertgebouw”. En er volgen nog meer feestelijke activiteiten. Dit jubileum is voor deze twee koorleden een stimulans om nog enthousiaster door te gaan. Oosterhuis: “Ik hoop dat we nog heel veel jaar door zullen gaan en ons nog meer kunnen ontwikkelen”.

Enthousiast geworden en wil je mee doen: kijk op www.deliverance.nl

1 REACTIE