Home Overzicht De Finish in zicht: laatste woningen de Alliantie Sportheldenbuurt in aanbouw

De Finish in zicht: laatste woningen de Alliantie Sportheldenbuurt in aanbouw

0

Met de bouw van 56 sociale huurwoningen voltooit corporatie De Alliantie haar woningbouw in de Sportheldenbuurt op het Zeeburgereiland. Met de realisatie van complex De Finish legt de corporatie op het Zeeburgereiland de laatste hand aan 445 nieuwe sociale huurwoningen en 120 huurwoningen voor het middensegment. De oplevering is voorzien voor het einde van 2020.

Vijf jaar geleden nam de Alliantie ondanks de crisis het voortouw voor de bouw van de Sportheldenbuurt. ‘Dat we op dat moment hebben doorgezet, heeft Amsterdam veel goeds gebracht. De Alliantie heeft zo in vijf jaar tijd meer dan vijfhonderd woningzoekenden blij kunnen malen met een betaalbare woningen’, zegt regiodirecteur Eddo Rats.

Het gebouw krijgt heel toepasselijk de naam De Finish als symbool voor het einde van de bouwinspanningen van de corporatie in de Sportheldenbuurt van Zeeburgereiland.

In juli kregen de nieuwe bewoners van de 107 sociale huurwoningen van het complex ‘Langs de Lijn’ de sleutel van hun huis. In het langgerekte gebouw zijn op de begane grond een rolstoelwoning en een vijfkamerwoning te vinden. Een deel van de appartementen is bestemd voor ouders met een licht verstandelijke beperking.

Over zo’n anderhalf jaar is in de Sportheldenbuurt ‘de finish’ bereikt voor de Alliantie. Haar taak zit er dan op terwijl commerciële partijen nog een paar jaar door bouwen. Rats: ‘Het is ongelofelijk wat er al is ontstaan in vijf jaar. Van niemandsland naar een levendige wijk met koop- en huurwoningen en verschillende voorzieningen zoals huisartsen, een buurtkamer en scholen. Het geeft een goed gevoel dat we dit als eerste bouwer op Zeeburgereiland allemaal in gang hebben gezet.’

Het complex Langs de lijn is onlangs opgeleverd.