Home Overzicht De gemeente zoekt noodopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne

De gemeente zoekt noodopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne

0

De noodopvang van vluchtelingen uit Oekraïne vindt op dit moment voornamelijk plaats in hotels en hostels. Deze locaties zijn echter niet geschikt voor opvang voor de lange termijn. De gemeente heeft in de stad vier locaties gevonden die geschikt zijn voor de langere termijn. De Plantage Muidergracht is er een van. Daarnaast wordt van negen locaties nog onderzocht of ze geschikt zijn. Dat zijn in Oost het Kauwgomballenkwartier en P+R Zeeburg II en/of III.

Op de locatie Plantage Muidergracht is ruimte voor tachtig vluchtelingen uit de Oekraïne voor de duur maximaal drie jaar. Op dit moment worden er op deze locatie tachtig ongedocumenteerde vluchtelingen opgevangen die onderdeel zijn van de LVV-pilot. De vluchtelingen uit Oekraïne kunnen terecht aan de andere zijde van het gebouw. Ook voor deze locatie wordt op dit moment verder onderzoek gedaan.

Van twee andere locaties in Oost, P+R Zeeburg II en/of III en het
Kauwgomballenkwartier wordt onderzocht of ze geschikt zijn voor tijdelijke huisvesting. Ze moeten voldoen aan een aantal voorwaarden, zoals minimaal honderd opvangplekken, redelijke kosten en beschikbaarheid op korte termijn voor één tot drie jaar. De resultaten van dit vooronderzoek worden in juli door B en W besproken.