Home Overzicht Levering staal vertraagt start pontveer tussen Sluisbuurt en Sporenburg

Levering staal vertraagt start pontveer tussen Sluisbuurt en Sporenburg

0

Staal is een belangrijk materiaal voor de bouw van de constructies die nodig zijn om de tijdelijke pont aan te leggen. De levertijden voor staal zijn langer dan gepland. Daarom zal de pont tussen de Sluisbuurt op het Zeeburgereiland en de Kop Sporenburg in het Oostelijk Havengebied niet eerder dan begin volgend jaar in de vaart komen. Volgens planning zou dat in september zijn.

De werkzaamheden die nodig zijn om de fietsroute van en naar de steiger voor de pont aan te leggen worden binnenkort wel gestart. Die vinden plaats van ongeveer half juli tot en met september in de J.F. Hengelstraat en in de Ertskade. Voor deze werkzaamheden is men niet afhankelijk van staal. Later dit jaar wordt de fietsroute op het Zeeburgereiland aangelegd.

Een verbinding tussen het Oostelijk Havengebied en het snelgroeiende Zeeburgereiland is noodzaak. Op het Zeeburgereiland groeit in rap tempo het aantal bewoners, maar ook het onderwijs van bijvoorbeeld de hogeschool InHolland trekt  leerlingen van elders in de stad. Het Oostelijk Havengebied verandert daardoor naar een meer centrale wijk in Amsterdam. De behoefte aan nieuwe en betere fietsverbindingen is groot. De tijdelijke pontverbinding is een oplossing voor zeven jaar. Mogelijk wordt de Amsterdamsebrug aangepast op meer verkeer of komt er een vaste pontverbinding.