Home Overzicht ‘De gezelligste markt is onder het spoor bij QRU’

‘De gezelligste markt is onder het spoor bij QRU’

0

Het is gezellig druk onder de sporen van NS en de metro aan de Spaklerweg, vlakbij het Amstelstation. De rommelmarkt van QRU die er begin dit jaar is neergestreken, trekt ook op deze eerste zondag van de maand weer veel kopers en verkopers.

Het is een rommelmarkt zoals die hoort te zijn. Op een plek waar je zomaar langs loopt of fietst, maar eenmaal door de ingang ontdek je de charme van zo’n verborgen ruimte. Voor twee euro krijg je toegang tot meer dan zeventig aanbieders van van alles en nog wat. Je vindt er altijd wel een pareltje en kom met een lege tas, die neem je vast en zeker goed gevuld weer mee naar huis.

Je wordt begroet met ouwe rocknummers, live meegezongen door een Elvis op leeftijd. De sfeer zit er meteen in. En als je rondsjouwt tussen de verkopers verval je in nostalgische gedachten van herkenning en verwondering. En heb je zin in een hapje of drankje, QRU heeft de horeca goed verzorgd. De volgende rommelmarkt is op 2 zondag oktober.

De oplettende marktbezoeker ontdekt ook nog een interessante plek onder het spoor: de wijnhandel van Sander Salburg. Met zijn Wines Unlimited biedt hij betaalbare, duurzame biologische wijn van zelfstandige vaak kleine wijnproducenten uit Europa. Niet in de winkel verkrijgbaar, wel in restaurants. En tijdens de rommelmarkt is zijn deur open.

QRU organiseert naast de rommelmarkt ook de inmiddels befaamde Vinyl Beurs. Interessant voor platenverzamelaars, dj’s en liefhebbers. ‘Muziekstromingen alom aanwezig voor zachte prijzen’, aldus de organisatoren. ‘Uit de speakers klinkt muziek. Vinyl only.’ De volgende Vinyl Beurs is op zondag 11 september.