Home Uit In Oost De goeie films van 2022 in Studio/K

De goeie films van 2022 in Studio/K

0

Na welke film was jij in tranen, had je spierpijn van het lachen, of heb je wakker gelegen van de nachtmerries? Het is weer tijd om nog één keer achterom te kijken naar de goeie films van 2022. Studio/K gaat, in samenwerking met Cineville, 5 tot en met 11 januari even terug in de tijd.

Vier favorieten van 2022 zijn voor de laatste keer te zien in Studio/K. Dat zijn Hit the Road (2021), Everything Everywhere All at Once (2022), The Worst Person in the World (2021), en Hytti Nro 6 (2021). Als er een film is die  het afgelopen jaar heeft geleerd om open te staan voor anderen, dan is het Hytti Nro 6 wel. Heerlijke feelgood traintrip door een bar winters landschap dat door het ontwapenende spel van de twee hoofdrollen.

De Finse Laura ontvlucht de liefde en het leven in Moskou. Ze neemt de trein richting Moermansk en moet tijdens de lange reis haar wagon noodgedwongen delen met de Russische mijnwerker Ljoha met wie ze op het eerste gezicht niks gemeen lijkt te hebben. Maar terwijl de trein doordendert en de vreemdelingen hun schild langzaam laten zakken, blijken ze elkaar beter te begrijpen dan gedacht. Zo ontstaat er een onverwachte band, die ze een nieuw perspectief op het leven biedt.

Hytti Nro 6, te zien op 8 en 10 januari in Studio/K