Home Overzicht De jongeren van Studio 52nd schuiven aan bij NL Pride

De jongeren van Studio 52nd schuiven aan bij NL Pride

0

Jongeren van Studio 52nd dragen bij aan de digitale festiviteiten rond de NL Pride 2020. Centraal staat de jonge schrijver Saide, die zich identificeert als aseksueel. Zij schreef tijdens een nieuw project van Studio 52nd een krachtige spoken word.

Het spoken word wordt getoond in de Pride Oost 2020 Film die op woensdag 29 juli om 20.00 uur op de site van Pride Oost in première gaat. Afgelopen zondag sprak ze hier al over in het programma van Youth Pride NL, samen met artistiek leider van Studio 52nd Fanneke Verhallen en schrijfdocent René Strik. Fragment begint op 5 minuut 35 seconden.

Saide is een van de jonge schrijvers voor Fok me hokje, een voorstelling over gender en seksuele voorkeur. Jongeren tussen 12 en 20 die heen en weer bewegen op de lijn van het genderspectrum schrijven over hoe zij dit ervaren. Ter inspiratie hebben de jongeren allerlei workshops van Studio 52nd gevolgd zoals een les spoken word van Rellie Telg en een LHBTQ+ rondleiding in Artis. Studio 52nd werkt voor dit project samen met het COC, Emancipator en de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB). De voorstelling zal spelen in verschillende theaters door Nederland in januari en februari 2021.