Home Overzicht Real Sranang wil hogerop

Real Sranang wil hogerop

0

Real Sranang heeft grote plannen met de damesafdeling. Binnen enkele jaren moet het ambitieuze eerste team zijn opgeklommen naar de Hoofdklasse.

Bij Real wordt er door dames al enige jaren vol enthousiasme gespeeld. Zo is er een vast team dat altijd present is bij het WK Nederland. Volgens bestuurslid Lilian Panka is het een hecht team dat uitstekend op elkaar is ingespeeld. Binnen de club zijn er nu mogelijkheden om door te groeien. Daarvoor heeft Real een stichting opgericht.

Vanaf september wordt er, tenminste als het Corona monster niet moeilijk doet, meegedaan met de vrouwencompetitie. De KNVB heeft Real in de derde klasse geplaatst. Een speelster is daar niet zo blij mee. ‘We zijn sterk genoeg om het in de tweede klasse ook goed te doen. De derde klasse heeft een mix van redelijk sterke maar ook zwakke zusters. En dat is slecht voor de ontwikkeling van onze talenten. Dan krijg je grote uitslagen van dubbel cijfers waar niemand iets aan heeft. Het bestuur gaat nog met de KNVB praten om ze op andere gedachten te brengen.’

In de selectie van Real lopen de nodige jonge talenten rond. Zo zijn er speelsters bij die regelmatig stage lopen bij verschillende profclubs. Real is druk aan het werven en dat loopt zo goed dat er misschien zelfs een tweede team bijkomt. Voor verdere informatie zie de website: realsranang.nl.