Home Eten&Drinken De lekkerste oliebollen van Oost?

De lekkerste oliebollen van Oost?

0

De perfecte oliebol bakken is nog niet zo eenvoudig. Ze moeten klef zijn, maar niet overdadig klef. Luchtig, maar geen gatenkaas. Krokant van buiten, maar niet té hard. Om over de rozijnen versuskrenten-discussie nog maar te zwijgen. Iamsterdam zocht uit welke de beste adresjes voor je oliebollen in Amsterdam zijn. Zij kwamen tot vijf, waarvan drie in Oost. 

Dit zijn volgens Iamsterdam de drie beste oliebollenbakkers van Oost.

Bakkerszonen
Bij de Bakkerszonen zit, zoals de naam al doet vermoeden, het bakken in het bloed. Brood, banket, gebak, de kunst is van generatie op generatie doorgegeven. Zo ook het recept voor overheerlijke oliebollen. Die kun je al op drie plekken in de stad krijgen (in Noord, Oost en Centrum), maar de luie oliebol kun je ook thuis laten bezorgen! Alweer een zorg minder tijdens de feestdagen.
De Bakkerszonen|Beukenplein 8

Hartog’s
Al jaren een begrip in Amsterdam en omstreken vanwege hun brood, maar de rijen staan hier ’s winters net zo dik voor een goed gevulde zak oliebollen. En Hartog’s zou Hartog’s niet zijn als deze niet van een volkoren beslag worden gemaakt. Bak je ze liever zelf bruin, dan doen ze bij Hartog’s niet geheimzinnig over het recept. Dus maak de olie maar vast warm, want de ingrediënten en het recept haal je op bij Hartog’s zelf.
Hartog’s Volkoren|Wibautstraat 77

Oliebollen Amsterdam
Misschien niet de meest originele naam, maar deze oliebollen smaken extra lekker als je weet dat een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat. Je kan ze online bestellen of gewoon warm uit het vuistje opeten bij de kraam.
Cruqiusweg 86 | Amsterdam

Ken jij ook een goed adresje voor oliebollen en appelflappen in Oost? Laat het ons weten!