Home Overzicht De leukste kinderspeelplaatsen voor oost-moeders!

De leukste kinderspeelplaatsen voor oost-moeders!

0

Het is je misschien al opgevallen, Oost loopt over van de nieuwe mama’s. Je kunt je niet omdraaien of je struikelt over de kinderwagens en de volle bakfietsen. De oost-mama’s zijn een fenomeen en ik ben er zelf een van. Mijn dochtertje is net een geworden en heeft al snel een bore-out in de kinderwagen. En dus ben ik naarstig op zoek naar plekken waar ze veilig en leuk kan spelen én waar ik zelf ook nog enigszins kan genieten. En het liefst ook dicht bij huis, want de kindjes hebben natuurlijk een korte aandachtsspanne. Ik kijk nu eerst vanuit de Watergraafsmeer.

Ellen Schokker

In deze zoektocht kwam ik erachter: Oost heeft álles, maar je moet soms heel goed kijken. En je hoeft hiervoor niet ver van huis! Zet je schrap voor mijn persoonlijke top 5.

1 Park Frankendael

Onder het  ooievaarsnest. Helemaal super. Het speeltuintje zelf is vrij simplistisch, je hebt een zandbak, glijbaan en een houten huisje, maar precies genoeg. Dat kleinschalige maakt het heel sympathiek. Er wordt hier rekening gehouden met ouders en de sfeer is gemoedelijk en vriendelijk. Je kunt makkelijk je spullen onbeheerd achterlaten. Na de speelsessie kun je even uitpuffen bij At the Parq. Hier hebben ze heel lekkere biologische koffie en nog wat andere snacks. En als je het vriendelijk vraagt, kun je ook met je kindje naar het toilet. Dit kan natuurlijk ook altijd in de bosjes bij hoge nood, mocht het dicht zijn. Een vriendelijke plek om andere ouders te ontmoeten en tips uit te wisselen. Of om lekker voor je uit te staren en een podcastje te luisteren, terwijl je kroost zichzelf vermaakt. Als je geluk hebt, tref je de ooievaarskuikens. Met stip op nummer een.

2 Fontein op de Hogeweg

Idyllisch en groen, een zeer welkom rustgevend geluid van de fontein, een handjevol mensen, vooral buurtbewoners, gemoedelijk, kleinschalig. Dat zijn de kenmerken van de fontein op de Hogeweg. Dit is vooral leuk voor de al lopende kindjes, en vooral op warme dagen geeft de fontein heerlijke verkoeling. Wel opletten voor de auto’s die er omheen circuleren, maar dit is alleen bestemmingsverkeer dus het is vrij rustig. Cafe 1900 heeft er een  sympathiek terrasje en hun koffie is erg goed. Neerstrijken voor de lunch en het broodje ei met gerookte zalm is een aanrader. Een terechte nummer twee.

3 Pierenbadje Oosterpark

Super schoon en avontuurlijk pierenbadje met toilet-en verschoon faciliteiten, geschikt voor alle leeftijden. Een nadeel: druk en er is nergens een bakkie te krijgen. Maar voetjes in het water en spartelen maar. De kids genieten dus de ouders genieten. Zo simpel is het ook weer. Nummer drie is een feit.

4 Radioweg | Meerpark

Een verborgen schat vlak bij de Jaap Edenbaan. Zeer geschikt voor de lopende kindjes. Een kabelbaan en avontuurlijke glijbanen. Klimplekken en schommels. Genoeg bankjes voor de vermoeide ouders. En daarna even opladen bij de Café Jaap. Let er wel op dat die alleen open zijn op vrijdagen, zaterdagen en zondagen vanaf 15.00 uur. Maar ook daar zijn genoeg dingen te doen voor kinderen. Uitgebluste kids die lekker slapen gegarandeerd. Dat maakt de nummer vier compleet.

5 Mariotteplein

Voor de oudere kindjes is dit echt een verborgen parel. Deze speeltuin is heel groot en heeft eigenlijk voor alle leeftijden een leuke attractie. Er zit ook een soort huisje bij maar dat schijnt altijd dicht te zijn. Vandaar een vijfde plek.

Er zijn ook veel kinderspeelplaatsen op IJburg, de Plantagebuurt, Indische Buurt, Dapperbuurt en alle andere buurten tussen Amstel en IJ. Wat zijn jouw leukste kinderspeelplaatsen? Vertel het aan Ellen Schokker via [email protected].