Home Groen De natuur ontdekken met een gids die je online boekt

De natuur ontdekken met een gids die je online boekt

0

Zin in vogels kijken in het Diemerpark of – even verderop – een wandelexcursie maken in het Diemerbos? Meer belangstelling voor een wildplukexcursie, vogelsafari of een survivaltracking? Via het nieuwe platform Local Nature Guide zijn allerlei natuurexcursies te boeken. Daar bieden gidsen hun activiteiten aan, waardoor je precies weet met wie je  op stap gaat. 

De wandelexcursie door het Diemerbos is een van de activiteiten en begint bij House of Bird. Dat is niet toevallig. Ralph van Bommel is samen met Rik van den Berg oprichter van Local Nature Guide én van Bird Brewery. En laat House of Bird nou het officiële proeflokaal zijn van de brouwerij… Je kunt er na afloop van de wandeling een biertje proberen. Ze hebben allemaal vogelnamen.

Niet toevallig kun je dan ook met een ervaren vogelaar op stap. Frank van Groenen begeleidt als sinds 1989 reizen ‘all over the world’, waarvan de laatste tien jaar voornamelijk vogelreizen. Hij is de drijvende kracht achter het in kaart brengen van wintervogels en broedvogels voor het project Vogelatlas Amsterdam. Op 15 augustus kun je met hem mee op een ronde door het Diemerpark. Even buiten Oost bij House of Bird kun je met Arjan Dwarshuis tijdens de wandeling door het Diemerbos op zoek naar de ijsvogel, groene specht, havik en nog meer mooie vogels.

‘Uniek aan Local Nature Guide is dat je boekt bij een gids, in plaats van organisatie. Daardoor weet je precies met wie je op stap gaat’, vertelt Ralph. ‘Wil jij een gids die alles weet over paddenstoelen, iemand die goed is met kinderen of gewoonweg lekker struinen door de duinen? Op basis van reviews, plaats, beschikbaarheid, expertise en prijs kies je de  perfecte gids voor jou.’

Op het platform bieden nu al ruim dertig gidsen allerlei activiteiten en privétours aan. Het aanbod is gevarieerd. Bekende, ervaren gidsen als Klaas de Jong (winnaar tv-programma In de ban van de condor), Arjan Dwarshuis (Wereldrecordhouder Vogels kijken) en ervaren wildplukgids Marin Leus zijn bijvoorbeeld te boeken. Daarnaast zijn er ook minder bekende, lokale gidsen als Marry van der Geest – bijna dagelijks actief in de Amsterdamse Waterleidingduinen – te vinden.

Het aanbod van gidsen en natuuractiviteiten in heel Nederland wordt op Local Nature Guide bij elkaar gebracht. Op die manier willen Ralph van Bommel en Rik van den Berg het aanbod overzichtelijker maken, zodat boeken makkelijker wordt en er meer mensen de natuur in trekken. Ook voor gidsen wordt het daarmee makkelijker gemaakt. Betalingen gaan automatisch, gidsen vergroten hun bereik en de communicatie verloopt centraal en vaak automatisch. Op die manier heeft de gids meer tijd om de natuur in te gaan.

Check localnatureguide.com