De zon schijnt uitbundig, de zomer breekt weer aan. Dat is het moment waarop het Markttheater een nieuwe voorstelling naar de markt brengt, op de Dappermarkt om precies te zijn. De première is op 17 juni. Het belooft een razendsnelle en schaamteloze revu-performance te worden. Vol liederen, verkleedpartijen en onverwachte wendingen. En nog gratis ook.

Bij Het Markttheater gaan noodzaak en ernst hand in hand met de lach. Justin van der Veen, Sean Hauser, ensemble leden Edo Stolk, Martijn Huisman, Nora Korfker, en diverse gastspelers onderzoeken hoe de ‘kleine mens’ haar weg probeert te vinden in een complexe wereld. Tussen de marktkramen en de reigers op de Dappermarkt creëert het Markttheater een plek waar dialoog ontstaat, terwijl meningen kunnen botsen. Zie dat we waardige wezens zijn met eigenaardigheden en sores, zelfs in een harde wereld. Of zoals marktondernemer Roel Sardjoe zegt: ‘Het Markttheater is geen zaak voor later. Het behoort tot een behoefte. Op de plaats waar we allen onze eerste levensbehoefte doen, de markt, is Het Markttheater een belangrijke schakel voor verbinding.’

Het Markttheater brengt sinds 2019 het theater terug naar de markt. Vanaf haar thuisbasis op de Dappermarkt brengt ze met enige baldadigheid en sociale urgentie voorstellingen voor een nieuw publiek. Midden tussen het rumoer van de marktlui en de geuren van kramen. Zo bracht het theater een kritisch geluid op de gentrificering van steden in ‘Sores in de City’. Sinds 2020 ze elk jaar lokale actualiteiten op de planken in ‘De Levende Krant’, markeerden ze in het eerste deel van de trilogie ‘De Oogst’ de impact van ons gedrag op voedselzekerheid. En sinds 2021 viert het Markttheater de menselijke diversiteit met ‘De Piepleshow’-serie.

Het Markttheater is te zien op 17 juni op de Dappermarkt met de première van de ‘Pielshow’ en daarna speelt de voorstelling op 24 juni en 7, 14, 15, 21, 22 juli en 12 augustus. Per dag zijn er steeds drie voorstellingen van 30 minuten. Bij een beetje regen zijn er paraplu’s.