Home Oostelijk Havengebied ‘De Parel van Amsterdam’ op Cruquiuseiland opgeleverd

‘De Parel van Amsterdam’ op Cruquiuseiland opgeleverd

0
De Parel van Amsterdam

Met grote regelmaat worden woonprojecten op het Cruquiseiland opgeleverd. Vorige week is nieuwbouwproject ‘De Parel van Amsterdam’ opgeleverd. Het luxe zes verdiepingen tellende appartementencomplex huisvest twee penthouses, acht high-end appartementen en twee kantoorruimtes en is bij oplevering volledig verkocht. De eerste kopers betrekken later dit jaar hun nieuwe woning.

Woontoren ‘De Parel’ staat op de kop van het Cruquiuseiland in het Oostelijk Havengebied. Het heeft vrij uitzicht over het IJ, maar precies gelegen in het luwe gedeelte. Lichte kleuren kenmerken het moderne ontwerp. ‘Het is dan ook niet meer dan toepasselijk dat het complex de naam ‘De Parel van Amsterdam’ heeft gekregen, licht Joshua Camera, directeur van PEX Real Estate, toe. Het complex heeft energielabel A.

Aannemer Koelewijn Bouw startte in april 2021 met de bouw van de bedrijfsruimtes in de plint en nadat het casco van de acht appartementen was opgetrokken, begon het in februari aan de twee penthouses. Vorige week legde Koelewijn de laatste hand aan de afbouw en afwerking van de woontoren.

De penthouses op de vijfde en zesde verdieping meten ongeveer honderdzestig vierkante meter aan woonoppervlak. Bewoners hebben bovendien toegang tot het dakterras. De appartementen op de onderliggende etages zijn variabel ingedeeld in drie- en vierkamerwoningen van bijna negentig vierkante meter en beschikken over balkons op het zuiden. Die zijn over de breedte van de gevel in de façade opgenomen. Bovendien is er voor elke woning een parkeerplek in de aangrenzende parkeerkelder.