Home Lezen en schrijven Een literaire puberavond met Gerwin van der Werf en Kluun

Een literaire puberavond met Gerwin van der Werf en Kluun

0

Linnaeus Boekhandel brengt op vrijdag 11 november een ode aan de puber. Het zijn de ‘emotioneelste, gekste, levendigste, onzekerste, aandoenlijkste, roekelooste en redelooste wezens die er bestaan’, aldus schrijver Kluun in zijn pubersurvivalgids Help ik heb een puber! Kluun komt samen met zijn collega Gerwin van der Werf naar de Middenweg om ouders in de spiegel te laten kijken.

Josie – de hoofdpersoon van De droomfabriek van Gerwin van der Werf – dacht ook zo over pubers, vóórdat ze, zonder enige ervaring, gaat lesgeven op een vmbo.  ‘Waar Kluun probeert ouders in de spiegel te laten kijken en de wanhoop te beteugelen, laat Gerwin van der Werf in zijn roman zien hoe het eraantoe gaat op school, waar de pubers het grootste deel van hun wakkere leven doorbrengen.

Wat beide auteurs bindt is een tomeloos enthousiasme voor pubers én literatuur. De leesbevordering stroomt hen door de aderen. Het wordt een avond over lezen, grenzen stellen (en oprekken), roken op het schoolplein, afwasmachines, iets leuks doen en hoodies. Met cola, snoep, voordracht, een puber- én een oudertest.

Advies: Pubers neem je ouder(s) mee! En ouders neem je puber(s) mee!

  • Linnaeus Boekhandel vrijdag 11 november om 20.00 uur. Toegang € 5,00 per ouder, € 2,50 per puber (max. € 10,- per gezin). Graag aanmelden via 020 468 7192 of [email protected].