Home Overzicht De Tuktuk van Morjoy het begin van een horecadroom die uitkomt.

De Tuktuk van Morjoy het begin van een horecadroom die uitkomt.

0

Als je in het weekeinde een wandeling maakt door het Flevopark, kom je bij de ingang van het park aan de Valentijnkade ongetwijfeld de Tuktuk, de mobiele koffiebar van Stavros Moraitis, tegen. Wat opvalt is de grote keus aan veel soorten koffie. Een korte test leert dat die koffie heerlijke is!

Stravos reisde in 2019 reisde zijn Nederlandse vriendin achterna om haar cultuur beter te kunnen leren kennen. Sindsdien woont hij in Nederland. ‘Net zoals ik dat tijdens verre reizen doe, heb ik me ook in Nederland verdiept in de eet- en drinkgewoontes van de locals. Dat is de reden waarom de horeca in dit land niet loslaat. Gelukkig maar, want nu weet ik precies waar jullie dol op zijn.’

De wereldwijde corona-pandemie gooide voor Stravos behoorlijk wat roet in het eten. ‘Maar, ik kijk er liever anders naar, en probeer overal wat positiefs uit te halen. Misschien was de Tuktuk er zonder deze ruimte om na te denken nooit gekomen? Voor mij is de Tuktuk van mijn bedrijf Morjoy het begin van een horecadroom die uitkomt.’

Zolang hij zich kan herinneren staat het even van Stravos in het teken van horeca. ‘Deze passie loopt als een rode draad door mijn leven. Net als velen had ik in mijn studententijd, naast mijn studie binnen de accountancy, een bijbaantje als barista en barman in diverse barretjes.’

Morjoy is de naam van het bedrijf van Stravos. Met zijn fel groene Tuktuk is hij regelmatig te vinden in het Flevopark, maar hij komt ook naar feestjes en zorgt daar voor lekkere koffie en theespecialiteiten, verfrissende drankjes en lekkernijen. Als je liever gaat voor een feestelijke cocktail of alcoholvrije mocktail, ook dan kun je hem uitnodigen.