Home Kunst Cunst veiling in Hotel Arena

Cunst veiling in Hotel Arena

0

Kunstliefhebbers en verzamelaars kunnen hun slag slaan op de veiling met werk van Marc Amsterdam in Hotel Arena. Momenteel exposeert de kunstenaar zijn serie Cunst, die  te zien is in de gallery van Hotel Arena. De veiling is op dinsdag 28 november.

De serie Cunst van Marc Amsterdam heeft een provocerend thema: cocaïne en drugs. Ontworpen om na te denken over drugsgebruik in de wereld, toont de serie op esthetische wijze gebruikte wikkels op doek, wat een intrigerend beeld oplevert. Elke associatie onthult het drama en het verhaal achter elk onderdeel van het werk.

‘De serie Cunst is niet voor of tegen drugs’, licht Marc Amsterdam toe, ‘maar is bedoeld om tot nadenken aan te zetten of we misschien op een andere manier met het drugsprobleem in de wereld om zouden moeten gaan. En dan met name om de gewelddadigheid daaromheen aan te pakken.’

De Cunst-serie biedt werken, variërend van bekende afbeeldingen van typisch Nederlandse Delfts blauwe tegels tot prachtige kleurvariaties in wit. Zoals in alle series van Marc Amsterdam staat in de Cunst-serie het spel van licht en schaduw centraal. De gelaagdheid van elk werk ontvouwt zich langzaam en nodigt uit tot diepere contemplatie.’

Op 28 november is alle kunst vanaf 19.30 uur te bewonderen in de galerie van Hotel Arena. De veiling begint om 20.00 uur en wordt geleid door veilingmeester Floris Kappelle, bijgestaan door de enige echte MayDay.

Check hotelarena.nl