Home Groen De Victoria waterlelie bloeit wit en vervolgens roze in de Hortus

De Victoria waterlelie bloeit wit en vervolgens roze in de Hortus

0

Menig Hortusliefhebber kijkt er het hele voorjaar naar uit: De Victoria waterlelie (dit jaar de Victoria x “’ongwood hybrid’) bloeit weer in de verwarmde buitenvijver van Hortus. De plant staat bekend om haar enorme bladeren van wel twee meter doorsnede. Maar ook om haar bloeiwijze, die klinkt als een sprookje. De bloem bloeit slechts twee nachten achtereen; de eerste nacht wit en de tweede nacht roze. Na de tweede nacht sluit de bloem en verdwijnt ze weer onder water.

De komende tijd zal de plant regelmatig een bloem laten zien. Kijk op de socialmediakanalen van de Hortus. Je kunt de bloemen vroeg in de ochtend bewonderen, of tijdens een van de Zomeravonden. De Hortus is deze zomer iedere donderdag en zondag open tot 21.00 uur. De speciale Zomeravond-activiteiten zijn bijna allemaal uitverkocht. Maar in de Hortus wachten meer dan 4.000 soorten planten en bomen op je. Met al deze planten kun je de Hortus toch wel een biodiversiteitshotspot van Amsterdam noemen.

Ontdek alle verhalen van de Hortuis met de app. De bijzondere bomen en planten zijn verwerkt in verschillende routes die je door de tuin en kassen leiden. De app is leuk voor jong en oud en neemt je mee op een educatieve ontdekkingstocht. Download de app en wandel de ‘Thuisplantenroute’, ‘Highlightsroute‘ of de ‘Bomenroute‘. De inhoud van de app beweegt mee met de seizoenen; elk bezoek, elk seizoen, elke route is anders en geeft een geheel nieuwe kijk op de tuin!