Home Oud Oost De waarheid komt naar het Krugerplein

De waarheid komt naar het Krugerplein

0

In een multidisciplinair project- met ideeën van buurtgenoten uit Oost- neemt kunstenaarscollectief Moving Arts Project (MAP) de waarheid op de korrel, halen haar door het slijk, zetten haar op een voetstuk en verdedigen haar tot de laatste snik. Beeldende kunst, dialoog, theater, livemuziek buitelen over elkaar heen in een universum van letters en woorden die om betekenis vechten. 

Sinds begin april staat ‘de waarheid’ in tien XXL letters, gemaakt van steigerbuizen, midden op het Krugerplein. Elke letter staat symbool voor een thema; de A voor Aannames, de D voor Democratie of de H voor Hoogmoed. De thema’s vormen het startpunt voor het artistieke gesprek met bewoners, buurt-professionals, wetenschappers, politici en journalisten.

Gedurende acht maanden wordt onderzocht op wijkniveau hoe we staan ten opzichte van ‘de waarheid’ onder invloed van ‘filter bubbels’ en ‘fake news’. En welk (moreel) kompas mensen gebruiken om hun positie hierin te bepalen. Daarvoor nemen we de waarheid ‘letterlijk’ op sleeptouw de straten en wijken van Oost in. Met onder andere de Buurtcamping in het Flevopark, Rode Loper op School en het Montessori Lyceum Oost gaat MAP op zoek naar wat het begrip voor mensen betekent. WAARHEDEN HEDEN WAAR is een gelaagd project met workshops, beeldende kunst, gesprek en theater. In oktober komt alles samen in een spetterende familievoorstelling.

Diane Elshout, Janine Toussaint en Noud Verhave vormen samen Moving Arts Project (MAP). Met de stad als inspiratiebron én podium maken ze in oktober van dit jaar 12,5 jaar participatieve kunst vanuit het hart van de wijk. MAP maakt maatschappelijke thema’s zicht- en bespreekbaar.

Check www.movingartsproject.nl/whhw

Het programma vind je op het Krugerplein