Home Eten&Drinken De Zatte Tripel van Brouwerij ’t IJ product van de maand

De Zatte Tripel van Brouwerij ’t IJ product van de maand

0

De Zatte Tripel van Brouwerij ’t IJ is door de vakjury van MKB-Amsterdam gekozen als ‘Product van de Maand’. Het bier uit Amsterdam-Oost komt als winnaar uit de bus na een strijd met de duurzame worst van Brandt en Levie en de nieuwe app van TCA Taxi. Naast de vakjuryprijs is er ook een winnaar van de publieksprijs. Via social media is het meest gestemd op de app van TCA.

De Zatte tripel is het eerste bier van Brouwerij ’t IJ en in 1985 op de markt gekomen. Het is één van de eerste in Nederland gebrouwen speciaalbieren. Het van oorsprong Amsterdamse product is inmiddels in binnen- en buitenland te krijgen, maar wordt traditiegetrouw nog altijd in Oost gebrouwen.

Voorzitter van de vakjury Bert Bos: ‘De Zatte Tripel is het bier-visitekaartje van de stad. Iedere slok geeft een sterke Amsterdamse beleving in heel Nederland. Hij gaat niet alleen door de mond maar zit ook in het hoofd van iedere Amsterdammer. De combinatie van Amsterdams leidingwater en Hollands graan en fruit geven daar een extra dimensie aan. De Zatte Tripel staat voor optimisme.’