Home Overzicht DEELritueel in de Transvaalbuurt dit jaar net even anders

DEELritueel in de Transvaalbuurt dit jaar net even anders

0
Het DEELritueel werd vorig jaar nog samen buiten gevierd. Dit jaar vanuit thuis.

Elk jaar vindt op de kortste dag van het jaar het DEELritueel plaats in de Transvaalbuurt. Met muziek, gedichten en verhalen in een zee van lichtjes viert het ritueel op 21 december het met elkaar samenleven in de Transvaalbuurt. Dit jaar kun je coronaveilig vanuit huis deelnemen aan het ritueel. Binnenkort vallen de DEELritueelpakketjes bij de bewoners van de Transvaalbuurt in de bus.

In de pakketjes, die op 14 december bij iedereen in de Transvaalbuut in de bus vallen, zitten een kaars, gedichten van buurtgenoten, een briefje voor een wens aan je buur, en een poster voor op het raam. Op 21 december, tussen 18.00 en 21.00 uur, kun je het kaarsje aansteken en dat je achter het raam of op het balkon zet. Bij het lichtje kun je dan de DEELritueelstoet verwelkomen. Het kunstenaarscollectief Moving Arts Project rijdt in een optocht met muziek door de Transvaal. Aan de posters op de ramen en de lichtjes kun je zien wie er nog meer meedoet met het DEELritueel. Zo vieren bewoners van de Transvaalbuurt met elkaar dat ze buurtgenoten zijn!

Wil je iets aardigs zeggen aan je buur, maar kwam het er niet van? Schrijf een DEELritueelwens aan je buurtgenoot, stop het bij die persoon in de bus om haar/hem te verrassen met jouw boodschap.

Check Facebook