Home Overzicht Opvallende feestverlichting moet je nu melden bij de gemeente

Opvallende feestverlichting moet je nu melden bij de gemeente

0

Feestverlichting met knipperende lampjes, rendieren en lichtsnoeren zijn populair, ook in Oost. Waarschijnlijk gaan de regels veranderen en moet je dergelijke verlichting voortaan melden bij de gemeente.

Voor feestverlichting langs de openbare weg is nu nog een vergunning nodig. Door de nieuwe regels en het digitaal kunnen aanmelden van de verlichting hoeft dat voortaan niet meer. Daarnaast scheelt de meldplicht veel papierwerk en zorgt die voor een betere balans. De gemeente gaat afspraken maken over hoe lang de feestverlichting hangt en hoe lang die op een dag brandt. Inspraak is mogelijk.

De gemeente kijkt vooral naar bedrijfspanden, winkels en hotels. maar Amsterdammers die hun huis en of gevel met meer dan een vierkante meter feestverlichting versieren moeten dit ook melden. Je bent zelf verantwoordelijk of de verlichting aan de regels voldoet.

In het Centrum komen extra regels omdat sommige gebieden op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De verlichting moet bijvoorbeeld qua kleur en  uitstraling in evenwicht zijn met de omgeving.

Dit jaar kun je tijdens de feestmaand nog volop versieren en verlichting ophangen.