Home Overzicht Deen aan de Pampuslaan wordt Dekamarkt

Deen aan de Pampuslaan wordt Dekamarkt

0
Deen bij de opening in 2016. Beeld IJburgTV.

Supermarkt Deen op IJburg aan de Pampuslaan wordt overgenomen door Dekamarkt. Winkelmedewerkers behouden hun baan. De intentie is uitgesproken voor maximaal baanbehoud bij overige activiteiten. Deen heeft de strijd met internet verloren en laat alle tachtig vestigingen overnemen door Albert Heijn, Vomar en Dekamarkt. Deen op IJburg die op 30 november 2016 werd geopend, krijgt nu de naam Dekamarkt op de gevel.

Om toonaangevend te blijven in de snel veranderende en competitieve foodretailmarkt zijn volgens de directie van Deen de komende jaren forse inspanningen nodig. De supermarktketen zou met het oog op de toekomst flink moeten investeren in de mechanisatie van de logistiek en e-commerce. De omvang van de nodige investeringen heeft de familie in goed overleg met de directie besloten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen.

Volgens Albert Voogd, directeur van DekaMarkt heeft zijn bedrijf respect voor het besluit van de familie Deen en de wijze waarop zij zorgen dat het bedrijf dat zij hebben opgebouwd goed terechtkomt. ‘De winkels van Deen en DekaMarkt hebben veel overeenkomsten zoals de sterke focus op versproducten. Ook de manier waarop wij de omgang met onze klanten en medewerkers centraal stellen is zeer vergelijkbaar. De banden tussen onze familiebedrijven gaan ver terug en we kennen dezelfde Noord-Hollandse nuchterheid. Wij zijn dan ook verheugd dat we de DekaMarkt-formule verder kunnen versterken met de prachtige Deen-filialen en zijn trots dat wij hun medewerkers aan boord mogen verwelkomen.’

Deen is met een jaaromzet van 800 miljoen euro goed voor 2 procent van het Nederlandse supermarktlandschap. Bij Deen werken 9.800 mensen, waarvan 1.000 in de onderdelen die verdwijnen.