Home Overzicht Deuren basisscholen en voortgezet onderwijs in Oost na kerstvakantie weer open

Deuren basisscholen en voortgezet onderwijs in Oost na kerstvakantie weer open

0

Anders dan eerdere geluiden uit Den Haag deden vermoeden, gaan maandag 10 januari de basis- en middelbare scholen en de kinderopvang in Nederland weer open. Mbo-scholen, hoger onderwijs en universiteiten blijven wel gesloten.

Het demissionair kabinet volgde maandagmiddag het advies van het Outbreak Management Team (OMT). Die vindt het deels openen van de scholen verantwoord zolang aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Docenten zorgen voor goede ventilatie, kinderen met klachten blijven thuis en leerlingen vanaf groep zes doen twee keer per week een zelftest.

Door de snel oplopende besmettingscijfers bij vooral leerlingen van middelbare scholen en kinderen in de bovenbouw van basisscholen werd afgelopen december besloten het fysiek onderwijs een week voor het begin van de kerstvakantie al stil te leggen en de kinderopvang te sluiten. Hier was veel kritiek op. Veel (kinder)organisaties deden een beroep op het demissionair kabinet de scholen na de kerstvakantie niet dicht te houden. Basisscholen in Oost en de andere stadsdelen hadden al aangekondigd na de kerstvakantie hoe dan ook fysiek les te geven aan leerlingen uit groep 8, zodat die zich kunnen voorbereiden op hun vervolgopleiding. Politici reageerden hier verdeeld op. Hoe lang de scholen openblijven is nog onduidelijk. 14 januari wordt de situatie opnieuw geëvalueerd