Home Kunst Deze zomer picknicken met prachtige klassieke muziek in het Oosterpark

Deze zomer picknicken met prachtige klassieke muziek in het Oosterpark

0

Op drie zomerse zondagen kun je weer genieten van de Oosterpark Picknick Concerten in de muziekkoepel van het Oosterpark. Voor de vijfde keer vinden komende zomer weer drie prachtige klassieke muziek concerten plaats. Ook dit jaar weer een serie met internationaal befaamde musici.

Je kunt de concerten gratis bijwonen. Wil je een plaatsje in de muziekkoepel dan koop je een kaartje voor 15 euro (tot en met 18 jaar 5 euro) en kun je van dichtbij het concert meemaken. Op zondag 26 juni speelt het Frank Bridge Pianokwartet Bridge en Mahler. Op zondag 24 juli is het de beurt aan het Prisma Strijktrio dat  brengt werk van Milhaud en Schmitt ten gehore brengt. Het laatste concert op zondag 21 augustus wordt verzorgd door het Chloé Pianotrio. Zij spelen Brahms, Bosmans, Clarke en Beethoven.

Voorafgaand aan de concerten is er om 11.30 uur de workshop Probeer een instrument. Je kunt dan zelf een instrument uitproberen. Zelfstandige muziekdocenten en aan collectieven als o.a. De Pianoleswinkel en Stichting Muziek op Maat verbonden muziekdocenten zijn aanwezig met kinder- en  volwasseneninstrumenten. Je kunt er vragen stellen of je inschrijven voor muziekles in de buurt bij een van de zelfstandige muziekdocenten, muziekdocentencollectieven of muziekscholen.

De kinderworkshops trekken veel kinderen, deze kunnen na afoop langer worden vastgehouden door aan de instrumentworkshop mee te doen. Deze sluit dan weer vrijwel aan op het concert waardoor het geheel een mini-festival karakter krijgt. Voor dit onderdeel is een nieuwe samenwerking ontstaan met strijkinstrumentenverhuurder en vioolbouwer Medea, die bij deze workshop aanwezig is met haar instrumenten.

Op alle zondagen is er weer vanaf 13.30 uur een kinderconcert. Hiervoor kunnen getalenteerde jonge, klassieke musici tot 18 jaar zich via hun docent aanmelden. Iedereen mag een of twee stukken spelen, solo of kamermuziek. Er wordt gestreefd naar een zo afwisselend mogelijk programma waarbij zoveel mogelijk verschillende instrumenten te horen zijn. Getalenteerde kinderen die laten horen wat ze kunnen insprireren andere kinderen om ook muziekles te nemen.