Home Lezen en schrijven Dido Michielsen presenteert haar debuutroman ‘Lichter dan ik’ in talkshow

Dido Michielsen presenteert haar debuutroman ‘Lichter dan ik’ in talkshow

0

De talkshow Dwars door Oost in de Jungle ontvangt op donderdag 10 oktober schrijfster Dido Michielsen. Haar debuutroman Lichter dan ik verscheen begin september en krijgt volop aandacht in de media en ook in de talkshow.

Dido Michielsen woont in Oost. Ze is journaliste en schrijfster van diverse non-fictie boeken. Zo schreef ze samen met haar man Auke Kok Lisa & Lin, vijf weken terug in China. Een persoonlijk verslag over het bezoek van de kindertehuizen van hun geadopteerde dochters in China.

Deze mooie roman is geïnspireerd op het leven van Dido’s  betovergrootmoeder en talloze inheemse vrouwen zoals zij. Lichter dan ik speelt op Java in 1850. Isah is de hoofdpersoon uit het boek; zij wordt njai, de concubine van een Hollandse officier van wie ze twee dochters krijgt.  Het is het aangrijpende verhaal van een jonge vrouw die wordt gedwongen alles op te geven voor haar kinderen, terwijl ze haar Javaanse afkomst niet wil verloochenen.

Met tal van Indische Nederlanders heeft Dido meegewerkt aan de eenmalige Glossy Pinda. Zij schreef diverse artikelen voor dit magazine, dat ook in september verscheen en al een herdruk kent.

Op 10 oktober interviewt Lennie Haarsma Dido in de maandelijkse talkshow Dwars door Oost in de jungle. Hoe kwam ze op het idee om dit boek te schrijven, hoe heeft ze de research aangepakt en wat zegt dit boek over haar eigen Indische wortels?