Home Groen Diemerpark en Knowledge Mile krijgen groene injectie

Diemerpark en Knowledge Mile krijgen groene injectie

0

Het stadsbestuur heeft 26,5 miljoen euro vrijgemaakt voor het vergroenen van de stad in achttien grote groenprojecten. In Oost krijgt het Diemerpark een flinke opknapbeurt en de route tussen het Amstelstation en de IJtunnel, de Knowledge Mile, krijgt een parkachtig karakter. Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in de kwaliteit van groen, door de aanplant van meer en meer diverse bomen, planten en bloemen in de bestaande parken. Al deze projecten samen zorgen voor een flinke toename van het groen.

Redactie | Foto Paulina Renaud

In het Diemerpark wordt ruim 2 miljoen geïnvesteerd voor een grote opknapbeurt. Er worden (fruit)bomen geplant, natuurvriendelijke oevers aangelegd, bloemenlinten aangelegd en paddenpoelen, vleermuisbunkers en oeverzwaluwwanden geplaatst. Ook worden wandel- en fietspaden verbeterd, (natuur)speelplekken aangelegd hondenlosloopgebieden uitgebreid en maatregelen genomen om de toegankelijkheid te vergroten.

In 2019 hebben we met de gemeente Amsterdam concrete stappen gezet in het project Knowledge Mile Park. Onder deze noemer werken we samen met andere partners aan het zichtbaar vergroenen van de openbare ruimte en gevels. Op daken houden we ons naast vergroenen (planten van voornamelijk vetplantjes) bezig met de plaatsing van zonnepanelen en waterbergingen.

Volgens wethouder Laurens Ivens heeft de stad nu de groenste begroting in jaren. ‘We kunnen nu investeringen doen om de stad radicaal te vergroenen. We planten bomen, zorgen voor meer ruimte voor de natuur en we voegen ook een park toe in de drukke binnenstad. Alle Amsterdammers, mensen en dieren, verdienen een groene en leefbare stad.’