Home Overzicht Dijkdichter schrijft op de Ringdijk 500 meter lang dijkgedicht

Dijkdichter schrijft op de Ringdijk 500 meter lang dijkgedicht

0

‘Door haar strenge deurbeleid kan het Oosten slapen. En weten allebei mijn voeten goed wat droogte is.’ Dit zijn twee regels uit het dijkgedicht, dat is geschreven door artiest Sef, en door street-artist Daan Wille aka TeamBlazin met enorme letters van 1,25 meter op de Ringdijk is geschilderd.

Sef brengt met het gedicht van bijna 500 meter lang een ode aan de dijken. Want zonder dijken zou Nederland onder water staan. Met deze actie probeert het waterschap mensen er op een kunstzinnige manier bewust van te maken dat wonen in een gebied onder de zeespiegel niet vanzelfsprekend is. ‘Toch lukt het ons om de voeten droog te houden’, zegt Peter Smit, van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. ‘Door onze dijken stevig te houden, levert het waterschap hier een belangrijke bijdrage aan. Maar dat kunnen we alleen dankzij de waterschapsbelasting die we met z’n allen betalen. In die zin is het gedicht van Sef een mooie ode aan de dijken én aan alle mensen die deze dijken mogelijk maken,’

Het dijkgedicht is nog ongeveer twee weken te bekijken op de Ringdijk. Het bijna 500 meter lange gedicht is door street-artist Daan Wille aka TeamBlazin op de Ringdijk geschilderd met letters van 1,25 meter bij 1,25 meter. Sef, de eerste Amsterdamse dijkdichter, komt zelf uit Oost. Een ode aan de Ringdijk is hem daarom op het lijf geschreven. ‘Ik vind het een mooie uitdaging om dingen die we voor lief nemen, zoals de dijken, uit te lichten en te bezingen. Het zou mooi zijn als je de volgende keer even denkt aan een van de zinnen als je over de Ringdijk loopt. Hopelijk heb ik de dijk voor altijd een beetje veranderd voor je’, aldus Sef.

Het hele gedicht van Sef

Een ambtenaar in functie. Haar titel waardig.
Wie houdt een indringer tegen als het nodig is.
Door haar strenge deurbeleid kan het Oosten slapen.
En weten allebei mijn voeten goed wat droogte is.
Heldhaftig, barmhartig en vastberaden.
Bewoners, wandelaars, gasten van La Vallade.
Waakt over ons allemaal, dus wij doen alles met haar samen.
Een dijk om door een ringetje te halen.