Home Overzicht Doek valt voor vrijwilligersbemiddelaar ViiA

Doek valt voor vrijwilligersbemiddelaar ViiA

0

Het hing al in de lucht, door de bezuinigingen van Stadsdeel Oost wordt ook ViiA ernstig geraakt. Dit betekent dat deze bemiddelaar voor vrijwilligerswerk niet ​als zelfstandige organisatie verder kan. ‘We hebben ​de afgelopen maanden hard aan een oplossing gewerkt, maar zijn nog lang niet waar we hadden willen zijn’, aldus ViiA. Op 1 juli stopt ViiA als zelfstandige organisatie en valt het het doek.

ViiA neemt geen nieuwe vrijwilligers en geen nieuwe hulpvragen meer aan. Voor de actieve vrijwilligers van ViiA en lopende projecten werkt de bemiddelaar aan een oplossing. ‘Voor ons is het belangrijk dat onze vrijwilligers door kunnen gaan met hun geweldige werk. Dat zij en onze hulpvragers weten bij wie ze terecht kunnen en dat het nu een jaar bestaande SYNC project, onafhankelijk van de gemeente gefinancierd, voort kan bestaan.’ SYNC wil jonge statushouders in contact brengen met jonge stadsgenoten en om hun positie te versterken. Ook wil het laten zien dat vrijwilligerswerk leuk is en veel veel voldoening geeft.

In 2017 betrok ViiA een pand op de Beukenweg na lange tijd een plek te hebben gehad in Post Oost. Dit jaar zou het 15-jarig bestaan van ViiA worden gevierd. Een feestelijk programma was in de maak. Dat is nu afgeblazen.